Lotte Esthétique - Massages

Lichaamsmassages - Arabi Massage - Kasaath Hawa Bedoëien

Bedoeïen massageMassage is een intuïtieve manier van herstellen en één van de oudste geneeswijzen ter wereld. Automatisch zal een pijnlijke plek verminderen als je erover strijkt. Ons woord massage is afgeleid van het Arabische woord masaazj. De Arabische massage en rituelen zijn duizenden jaren oud en worden op beperkte schaal nog steeds gebruikt.
Kasaath Hawa, massage met glazen en vuur om een vacuüm te creëren op de huid die de energie-, lymfe- en doorstroming reguleert. Ontspanning, ontgifting en nieuwe energie is het resultaat.

Detox
Het is een vorm van acupunctuur die focust op de beweging van bloed, energie en lichaamsvloeistoffen zoals lymfe.
Wanneer er door stress of blessures stagnatie optreedt in deze systemen is dat voelbaar als pijn.
We werken met glazen om de verstorende factoren te verwijderen via de poriën.
De massage wordt vooral ingezet bij pijn, schouder en rugklachten, hoofdpijn, maagdarm klachten, zwakke spijsvertering en pijnlijke menstruatie. Tevens bij longaandoeningen zoals chronische verkoudheid, astma, beginnende griep en hoest.

Zelfs bij de behandeling van cellulite en bij afslankbehandelingen, daar zorgt het dat het vet en vocht uit de samengeklonterde vetcellen wordt gehaald.

De massage wort ook preventief ingezet bij ontgifting- of detox kuren vanwege het ontslakkende effect in het bindweefsel.

De massage is puur, ontstaan door eeuwenlange overerving, waarbij preventie het hoofddoel is. Preventie om het lichaam in een permanente staat van gezondheid te houden vanwege de noodzaak om te overleven onder barre en primitieve omstandigheden. Het belang van de gemeenschap wordt vooropgesteld.

Als we dit vertalen naar de Westerse samenleving dan is deze massage voor ons uitermate geschikt omdat wij alsmaar proberen te leven onder een te grote tijdsdruk. Met ons gestresste leven ondermijnen we onze gezondheid in sterke mate. Individualisme leidt soms tot vereenzaming. We ontberen in onze westerse cultuur de zorg voor anderen waar aanraking van wezenlijk belang is op psychisch en op fysiek niveau.

Kortom: de Kasaath Hawa bevordert de gezondheid. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Top


Indicaties

Behandeling vooral tegen pijn, schouderklachten en rugklachten, hoofdpijn, maagdarm klachten, zwakke spijsvertering, pijnlijke menstruatie. Longziekten, vooral bij chronische verkoudheid en astma, beginnende griep, hoest. Zelfs bij de behandeling van cellulite en afslankbehandelingen, daar zorgt het ervoor dat het vet en vocht uit de samengeklonterde vetcellen gehaald wordt.

Contra-indicatie
Gebieden op de huid die ontstoken zijn, hoge koorts, kramp, snel wondjes die lang blijven bloeden. Het buikgebied en de onderrug tijdens zwangerschap.

Betekenis Arabische naam: Kasaath=glas Hawa=lucht Lucht uit glas ofwel vacuüm Eeuwenoud maar toch nieuw Eeuwenoud is deze vorm van massage. Maar eind 2005 is de ‘Kasaath Hawa’ door La Cure geïntroduceerd in Nederland. Het betreft een manier van masseren die gebezigd werd door Bedoeïenen en die een geneeskrachtige werking heeft. Glazen en vuur worden op het lichaam gebruikt om een vacuüm te creëren. Dit proces stimuleert de lymfe-, bloed- en energie- doorstroming. Stress, spierpijn en blokkades nemen voelbaar af. Het resultaat is een diepe ontspanning van lichaam en geest. Je voelt je energieker en het lichaam wordt bevrijdt van veel afvalstoffen. Kasaath Hawa is ook ideaal bij cellulite en afslankbehandelingen. Deze Arabische massage kan zowel apart, als in combinatie met andere therapieën en massages gebruikt worden.

Betekenis
Arabische naam:

Kasaath=glas
Hawa=lucht
Lucht uit glas ofwel vacuüm

Eeuwenoud maar toch nieuw
Eeuwenoud is deze vorm van massage. Maar eind 2005 is de ‘Kasaath Hawa’ door La Cure geïntroduceerd in Nederland.
Het betreft een manier van masseren die gebezigd werd door Bedoeïenen en die een geneeskrachtige werking heeft.
Glazen en vuur worden op het lichaam gebruikt om een vacuüm te creëren.

Dit proces stimuleert de lymfe-, bloed- en energie- doorstroming.
Stress, spierpijn en blokkades nemen voelbaar af.
Het resultaat is een diepe ontspanning van lichaam en geest.
Je voelt je energieker en het lichaam wordt bevrijdt van veel afvalstoffen.
Kasaath Hawa is ook ideaal bij cellulite en afslankbehandelingen.

Deze Arabische massage kan zowel apart, als in combinatie met andere therapieën en massages gebruikt worden.

Werking
Masaazj

Ons woord massage is afgeleid van het Arabische woord masaazj.
De naam Kasaath Hawa is nieuw, toch bestaat de massage al eeuwen. De genezende kracht die van deze massage uitgaat is ooit ontstaan uit pure noodzaak om gezond te overleven.
Bedoeïenen zijn nomaden en een leven in de natuur brengt andere gebruiken en waarden met zich mee. Hun kennis van kruiden, planten en dieren is bijzonder waardevol. Allerlei therapieën, van kruidendrankjes tot het toepassen van kruidenkompressen zijn bekend bij veel bedoeïenen.

Top

Fysiek contact
Een van de oudste vormen van communicatie is fysiek contact. De massagetechnieken die gebezigd worden komen voort uit gewoontegetrouwe handelingen die inherent zijn aan ons welzijn. De aanrakingen hebben als doel het herstellen van het lichaam. Van de bedoeïenenmassage gaat vooral een therapeutisch kracht uit. De therapie wordt al duizenden jaren gebruikt voor de behandeling van ziekte en pijn.
Zeker is dat er al zeker 3000 jaar tevreden cliënten bestaan.
Hippocrates (geneesheer) gebruikte de methode al 300 jaar voor Christus.

Cleopatra
Het verhaal gaat dat het de bedoeïenen zijn geweest die Cleopatra begeleid hebben op haar tocht naar de Dode Zee, alwaar zij haar bijzondere lichaam verzorgde met dit heilzame zeewater en de zwarte modder.

Black Mud
La Cure Dead Sea Beauty Products uit Jordanië zijn net zo eerlijk en natuurlijk als de bedoeïenen. Basic, gecreëerd door de eenvoud van hun bestaan, een gezond lichaam, een opgeruimde geest, een gave huid en veel liefde voor de natuur waar alle bestanddelen voor een gezond leven vandaan komen. La Cure plaatst de eeuwenoude mineralen, prijsgegeven door moeder aarde uit haar diepste binnenste op de voorgrond. Net als de heilzame zwarte modder die zo uit de Dode Zee op het lichaam aangebracht mag worden. Gerijpt door de natuur en eeuwenlang geïmpregneerd door het mineraalrijke Dode Zee water.

Geheim
De bedoeïenen hanteren hun massage als goed bewaard geheim (net als eeuwenlang het culturele erfgoed Petra) De massage kun je zien als een zeer bijzonder privilege.
Hygiëne heeft ondanks de summiere watervoorziening een zeer hoge prioriteit. Bedoeïenen zijn zeer gastvrij, iedereen die langskomt geniet het theeritueel van de bedoeïen en vaak wordt je ook nog uitgenodigd voor de heerlijke maaltijd die op een enorme schaal geserveerd wordt waaruit iedereen tegelijkertijd eet.

Preventie
De massage is puur, ontstaan door eeuwenlange overerving, waarbij preventie het hoofddoel is. Preventie om het lichaam in een permanente staat van gezondheid te houden vanwege de noodzaak om te overleven onder barre en primitieve omstandigheden. Het belang van de gemeenschap wordt vooropgesteld.
Als we dit vertalen naar de Westerse samenleving dan is deze massage voor ons uitermate geschikt omdat wij alsmaar proberen te leven onder een te grote tijdsdruk. Met ons gestresste leven ondermijnen we onze gezondheid in sterke mate. Individualisme leidt soms tot vereenzaming. We ontberen in onze westerse cultuur de zorg voor anderen waar aanraking van wezenlijk belang is op psychisch en op fysiek niveau.

Top

Werking

Bedoeïen massageDe Kasaath Hawa is een vorm van acupunctuur die focust op de beweging van het bloed, de energie –qi- en de lichaamsvloeistoffen, zoals de lymfe- welke circuleert rond de weefsels in het lichaam.
Oosterse therapieën verklaren dat pijn te maken heeft met de stagnering van deze systemen. Deze stagnatie kan weer het resultaat zijn van blessures of stress. Door de zuigkracht van de glazen cups op de huid wordt energie en bloed naar een plaats getrokken waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Kasaath Hawa werkt in op het bindweefsel van de cliënt. In het bindweefsel heerst een enorme activiteit. Voedingsstoffen uit het bloed, afvalstoffen uit de cellen, hormonen en zenuwprikkels vormen allerlei processen in het bindweefsel. De daar ontstane afvalstoffen of stofwisselingsslakken kunnen ziekteverwekkers activeren. Het afweersysteem wordt dan aangetast en beschadiging van orgaancellen is een feit. Deze verslakking zorgt ervoor dat veel chronische zieken niet of nauwelijks meer te genezen zijn.
De therapie heeft zich verder ontwikkeld om ook de meridianen van het lichaam te openen. Meridianen zijn de kanalen in het lichaam waar energie doorheen stroomt naar ieder deel van het lichaam, door ieder orgaan en via alle weefsels. Waarschijnlijk is deze massage de beste manier om de meridianen te openen. Bij metingen blijkt dat de massage tot ruim 10 cm (4 inch) in het weefsel dringt. Weefsels laten hun gifstoffen los, het lymfestelsel wordt geactiveerd, darmblokkades worden verholpen. Het vacuüm helpt de aderen, slagaderen en capillairen te activeren en aldus te zuiveren. Het stimuleert de huid, striae verminderen en er is verbetering van spataderen. Kasaath Hawa is de beste dieptemassage die mogelijk is. De techniek is zeer bruikbaar en veilig, kan gemakkelijk worden aangeleerd en ingevoerd in gezondheidspraktijken.

Uitleg Kasaath Hawa Bedoeïenenmassage
Wat houdt de bedoeïenen massage in?
Glazen met vuur verhit, worden op de huid geplaatst om de bloeddoorstroming te stimuleren en stress en Bedoeïen massagepijn te doen afnemen.
De glazen kunnen apart worden gebruikt maar ook gecombineerd worden met andere therapieën en massages. De glazen blijven op de huid terwijl het gebied eronder wordt behandeld. De lichaamsvloeistoffen en de energie gaan stromen.
Lokaal treedt er een zeer sterke doorbloeding op.

De Kasaath Hawa massage veroorzaakt een vacuüm op de huid en het onderliggend weefsel waardoor vocht uit de bloedvaten wordt gezogen. Afhankelijk van de conditie van het weefsel kan er soms ook bloed uit de bloedvaten worden gezogen in het weefsel. De slakken worden opgelost en afgevoerd. Het lymfestelsel wordt geactiveerd om alles op te ruimen en degene die de massage ondergaat zal zich lichter en ontspannen voelen. De huidcellen zijn in staat meer zuurstof op te nemen, goed voor een betere celstofwisseling, de huid wordt gerevitaliseerd.

De methode wordt al eeuwen gebruikt in het nabije en het verre oosten en is bedoeld om plaatselijke verstoppingen, opeenhopingen te behandelen.

De therapie heeft zich verder ontwikkeld om ook de meridianen van het lichaam te openen. Meridianen zijn de kanalen in het lichaam waardoor energie stroomt naar ieder deel van het lichaam, door ieder orgaan en alle weefsels. Waarschijnlijk is deze massage de beste manier om de meridianen te openen. Bij metingen blijkt dat de massage tot ruim 10 cm (4 inch) in het weefsel actief is. Daardoor kunnen weefsels hun gifstoffen loslaten, het lymfestelsel geactiveerd worden, darmblokkades verholpen worden. Het activeert de aderen, slagaderen en capillairen en werkt zuiverend en activerend op de huid. Het helpt bij het wegnemen van striae, en verbetert spataderen. Kasaath Hawa is de beste dieptemassage die mogelijk is. De techniek is zeer bruikbaar en veilig, kan gemakkelijk worden aangeleerd en ingevoerd in gezondheidspraktijken.

Top